17 March 2012

Handphone yang aq pernah guna . Sila tengok .


Hye All, Update lagi . Kali ni aq nak cerita pasal handphone yang aq penah guna dari zaman sekolah sampai sekarang . Nak tengok ? Check it out .

1) Nokia 3210


Haa, ni handphone pertama yg aq guna mase zaman sekolah . Tak ingat pulak mase aq form berapa . Tak silap aq mase tahun 2004 and aq tingkatan 2 . Pehh, ketinggalan zaman mase tu . Nak buat macam mana . Ni je aq mampu guna mase tu . Tapi respect giler dengan phone ni sebab tahan taw . Tapi berat aq nak bawak . Mase ni aq da start beli nombor Maxis harga RM20 ! Sekarang RM8 dah boleh dapat . Hampeh ! >,<



2)Nokia 3315


Ni handphone kedua aq pakai lepas Nokia 3210 . Time pakai phone ni rase bangga sikit sebab kite dah up to date daripada kawan2 yang laen . Dulu kan housing phone boleh tukar2 kan ? Aq suke beli housing yang transparent . Nampak isi2 dalam phone yg seksi tu .


3)Panasonic A100

Ingat tak korang dengan phone ni dulu ? Aq dapat pakai sekejap je . Tengok je kecik . Vibrate die kalah taw . Phone ni yang buat aq saket hati sebab die kecik sangat & susah nak tekan . Tapi senang bile masok kocek . Rindu jugak nak pakai phone ni . :)


4) Nokia 6610

Ni handphone masa aq tingkatan 4 tak silap aq . Hikk, phone ni best sebab keypad die lembut . Haa, dengan phone ni la start amik gambar macam orang jakun . Pose sana, pose sini . Mase tu nak masuk gambar dalam MySpace pon tak tahu macam mana o,0



5) Motorola L7i

Handphone ni aq tabik spring . handphone ni jugakla yang paling lama aq guna . Sebab die tahan sangat . Die nipis . Keypad senang taip (bolehlah) . Aq ingat lagi phone ni guna memori Micro SD. Aq guna dari aq tingkatan 5 sampai aq masok poly umur aq 19thn . Lama kan ? Mak aq sambung pakai phone ni . Sampaila phone ni hilang disebabkan kecuaian aq sendiri . Serius rindu dengan phone ni . Terok aq nih =,=" Aq repair LCD die sebab mase tu phone ni jatuh atas jalan . Ingat lagi cas RM60 ganti LCD . Mase tu murahla . Phone ni aq paling sayang .



6) Nokia 1209, Sony Ericsson K770i & Samsung S Plus


Handphone ni aq still guna sampai sekarang . Tapi housing die aq tukar housing nokia 1200 sebab aq degil pi cairkan housing die guna melting glue . Sekarang ade tiga handphone so phone ni aq simpan utk buat waktu2 terdesak . Berhabuk kot . Kadang2 mak atau adik2 aq nak guna aq bagi je .




Handphone ni aq guna untuk no Maxis . Kalau ade orang kilang call, guna phone ni la . Yang buat aq paling suke pasal phone sebab laki aq pon guna phone yg sama dengan aq . Phone ni tahan . tapi kadang2 kamera die bengong sikit . Tapi still ok . Dulu aq teringin nak phone ni warna purple . Tapi dah dapat warna hitam nak buat macam mana kan . Terima jela .




Ini lah current handphone yang aq guna . hasil duit titik peluh aq kerja, dapatla aq beli handphone guna duti sendiri . S Plus best . Sensitif touch . Tu bagi aq la . Maybe yg laen ade pendapat masing2 .


Ni la koleksi handphone aq mase aq sekolah dulu sampaila sekarang . Actually ade lagi .. Tapi rasenye tak penting kot sebab phone tu pakai temporary je . Macam pinjam adik ke, mak ke . ok, Done !
http://www.emocutez.com


1 comments:

cik ziqa said...

yaa. sama sama. zaman zaman dahulu kala. :)